Rendezvényeink

Gyerekfarsang

Február

Sok hajdúvidi és környékbeli gyerek öltözik be ötletesebbnél ötletesebb jelmezbe. Gyakran bohóc is szokott érkezni, aki vidám, interaktív műsorral szórakoztatja a gyerekeket, és lufit is hajtogat nekik. A legjobb maskarák gazdái jutalomban részesülnek, és a tombola sorsolás sem maradhat el!

Farsangi bál

Február

A farsangi bált hagyományőrző jelleggel  rendezzük meg, elbúcsúztatjuk a telet. Nem kötelező jelmezben érkezni, de a legötletesebb maskarákat jutalmazzuk. Általában szép számmal érkeznek a helybeliek és a környék lakói. A farsangi vacsora és a tombola sorsolás után hajnalig tart a szórakozás, szól a zene.

Március 15.

Március

Minden évben megemlékezünk az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseiről. Az ünnepi műsort iskolások adják, ezután koszorút helyezünk el a parkban lévő kopjafa emlékműnél. Az óvodások és kisiskolások a saját készítésű emléktárgyaiakt is elhelyezhetik a kopjafa előtt.

Hagyományos disznóvágás

Március

A rendezvény célja, hogy az idősebb korosztály átadhassa emlékeit és tudását a fiataloknak a disznóvágással kapcsolatosan. Hagyományosan, szalmával perzselünk, hagymásvért, lesi pecsenyét, húslevest, toros káposztát, sült hurka-kolbászt, frissen sült tepertőt készítünk, amit egész nap lehet kóstolni. 

Hajdúvidi Majális

Május

A majálison a gyerekek és a felnőttek is megtalálják a korosztályuknak megfelelő programot. Célunk, hogy a helybéliek itt, Hajdúviden találják meg az egész napos szórakozáshoz a programokat. Van főzőverseny, ügyességi játék, sor- és váltóveerseny, kötélhúzás, kispályás foci, stb. A nap végén mindenki részesül valamilyen jutalomban, illetve kóstolással véleményezi a főzőversenyt.

Zenés nyári esték

Július

Ezen a napon a zene a főszereplő. Fúvós zenekar ébreszti a lakókat, a nap folyamán többféle stílus képviselője mutatja be tudását. Idősebb helyi zenészek, középkorúak, és ifjú, feltörekvő művész palánták is a mikrofonhoz állnak. Estére zúzósabb zenekarral készülünk, szóljon a rock!

Falunap és Kukorica Fesztivál

Augusztus

Ez a legnagyobb rendezvényünk, több száz ember is meglátogtatja. A reggeli hintós, traktoros felvonulástól kezdve egész nap változatos programok várják az érdeklődőket. A kukorica végig jelen van, mezőgazdasági témájú előadásokat tartunk, és a feladatokban is szerepet kap. Sok üstnek, bográcsnak gyújtunk alá, estére sztár fellépő érkezik, az utcabál hajnalig tart.

Nyugdíjas nap

Október

Ez a nap a szépkorúaké, a művelődési házba várjuk őket, de el is hozzuk, aki magától nem tud jönni. Ebéddel, süteménnyel, élőzenés műsorral, versekkel köszöntjük őket. A rendezvény része az Idősek Hónapja sorozatnak.

Varázsfalva Mesenapja

Október

A mese világnapja alkalmából több helyszínen rendezzük meg a mesenapot. A gyerekek egyénileg, csoportosan, illetve a családtagjaikkal vesznek részt a megmérettetésben. A mesebeli helyszíneken mindenki hétpróbás mesehőssé válik.

Október 23.

Október

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc hősei tiszteletére a kopjafánál tartunk megemlékezést. Iskolások idézik fel az eseményeket, majd koszorút helyezünk el a kopjafánál.

Mikulás-nap

December

A gyerekek nagy örömére a Télapó sosem felejtkezik el Hajdúvidről. Zenés műsorral várjuk, ő pedig megajándékoz minket. A végén még szelfit is készíthetünk a Mikulással!

Mindenki Karácsonya

December

A művelődési házban rendezzük ezt a szép ünnepséget. Az Egyesület elnöke értékeli az elmúlt, dolgos évet, az Önkormányzat képviselői is szót kapnak, és megtekinthetjük az óvodások és iskolások karácsonyi műsorát. Néhány ajándék csomaggal a pedagógusokat is meglepjük.